Zo ongeveer iedereen heeft op enig moment van het leven wel last van mee-eters of puistjes. Als de puistjes heftiger worden en ontstekingen gaan vormen, is er sprake van acne. In het merendeel van de gevallen trekt dat met de tijd gelukkig vanzelf weg, zeker als we extra aandacht besteden aan de voeding. Helaas laat het dan wel regelmatig littekens achter die een leven lang ontsierend aanwezig kunnen blijven. In sommige gevallen, vooral bij vrouwen, kan er later rosacea ontstaan. Helaas kan dat veel langer aanwezig blijven en gaat het niet vanzelf weg. In beide gevallen is het zaak de oorzaak bij de bron aan te pakken.

De resultaten komen snel: doorgaans binnen enkele weken

Vandaag de dag weten we dat een gecombineerde aanpak (binnen- en buitenzijde) in beide gevallen het meest effectief is. En is er geen tijd te verliezen: hoe sneller de huid tot rust komt, hoe minder blijvende schade er is. De integrale aanpak omvat voedingsadvies, reiniging, ontstekingsremmende en genezende lichttherapie en daarnaast slimme suppletie en huidverzorging voor thuisgebruik. Door deze combinatieaanpak wordt er maximaal ingezet op de oorzaak van de acne of rosacea. Dat werkt natuurlijk beter dan symptoombestrijding met agressieve methoden. De resultaten komen snel: doorgaans binnen enkele weken. Natuurlijk hangt het succes van de behandeling ook veel af van de eigen inzet.

Voedingsadvies

Voorheen werd aangenomen dat voeding geen effect had op de ontwikkeling van bijvoorbeeld acne. Veel dermatologen zijn dan ook terughoudend in voedingsadvies. Toch ligt daar de basis voor een gezonde huid. Als de darmen beter werken en rustiger reageren op voeding, kan er ook rust ontstaan in de huid. Een uitgebreid voedingsadvies is dus van belang. Inzet van suppletie kan de darmen helpen, waardoor het immuunsysteem meer capaciteit heeft om op de huid te richten en daar de bacteriën op te ruimen. De extra inzet van het speciale ‘anti-acne’ blauwlicht kan die bacteriegroei enorm remmen, zonder de huid aan te tasten.

Huidherstel

Als nu de huid weer tot rust is gekomen, kunnen we verder met het herstel van de huid. Het herstel kan diverse methodieken nodig hebben om de littekens op te ruimen en de huid weer glad te maken. Alhoewel iedere huid te verbeteren is, blijft het zaak om zo snel mogelijk hiermee te beginnen. Met hulp van de Hydrafacial apparatuur wordt de huid heel snel weer gladder. Diepere putjes en beschadigingen kunnen met behulp van microneedling aangepakt worden. Hierbij worden met een precisie-instrument hele kleine gaatjes geprikt in de huid, waardoor het oppervlak zich gaat vernieuwen. Huidbeschadigingen gaan vervagen en alles wordt mooier. Acne en rosacea kunnen dus prima aangepakt worden.

Opbouw naar een mooie huid

De volgende stap is doorzetten met de opbouw naar een mooie, jongere huid, want zelfs hardnekkige diepere rimpels kunnen opgeruimd worden door een bijzondere, maar intensieve bindweefseltechniek: Transformage®. Hierbij is het gebruik van ondersteunende lichttherapie voor opbouw en herstel van de collageenlaag een goede methode. Het speciale ‘collageen-opbouwsupplement‘ zorgt ervoor dat succes is verzekerd.

Ook een stralende huid?

Zoals ook bij de andere technieken waarover je voorheen hebt gelezen, valt en staat het succes van de behandeling bij de aanpak van de oorzaak.
Als jij en ik hier samen een plan voor maken, dan ben je verzekerd van een mooie en vooral natuurlijk ogende, stralende huid!

Afspraak maken

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest