Onze huid bestaat uit allerlei lagen. Ze hebben echter één ding gemeen: ze groeien van binnenuit. Je kunt dus aan je huid quasi-aflezen wat iemand de laatste tijd heeft gegeten. Want de opperhuid, de bovenste laag dus, heeft zo’n 28 dagen nodig om zich vanaf de basis te vernieuwen. Van buitenaf verzorgen we de huid, maar van binnenuit moeten we haar voeden. Stoppen we er rommel in, dan komt er zeker een minder mooi resultaat uit. Eten we gezonde, natuurlijke vetten en omega-3 vetten uit bijvoorbeeld vette vis, dan is de huid doorgaans rustig en reageert die niet te intens op zonlicht of andere belasting van buitenaf. Eten we daarentegen veel te veel suikers, dan ligt het risico van een onrustige huid op de loer.

Suikers doen echter ook de andere huidlagen versneld verouderen, door de zogenaamde ‘versuikering’ van de collageenvezels. De losse vezels of collageenbundels gaan aan elkaar ‘kleven’ door een chemische verbinding tussen de eiwitten en de suikers, en hierdoor verliest de huid haar souplesse en elasticiteit. We herkennen het begin vaak aan de bruine vlekken in de huid in het gelaat. Maar na verloop van tijd komen er vastzittende rimpels bij. De veroudering wordt zichtbaar. Maar is het omkeerbaar? En waarom eten we zoveel suikers? Wat is er nu echt aan te doen?

De juiste behandeling biedt gelukkig uitkomst

Herstel van de huid

De juiste behandeling biedt gelukkig uitkomst. De klachten kunnen voor een groot deel weer vervaagd worden. Zelfs de elasticiteit kan, alhoewel wat moeilijker, minstens deels worden hersteld. Meer energie in de huid zorgt voor sneller herstel, bijvoorbeeld met behulp van bijzondere lichttherapie. De photonlaser geeft energie en gebruikt unieke frequenties die de huidcellen prikkelen om nieuwe vezels te produceren. De oude vezels moeten echter eerst opgeruimd worden. En, zeer belangrijk, als we oude vezels opruimen, moeten er nieuwe voor terugkomen. En daarvoor is speciale voeding nodig, als je tenminste snel een mooi en vooral duurzaam resultaat wilt bereiken.

De juiste voeding

Voeding is van eminent belang om de huid van binnenuit te voeden en moet alle ‘bouwstenen’ bevatten die we willen terugvinden in de verschillende huidlagen. Want we willen nieuwe, jonge collageenvezels maken die de oude vervangen. Er is extra hyaluronzuur nodig, om het vocht te kunnen binden voor het behoud van volume. Zelfs de speciale vetten dragen bij om de huid tegen uitdroging te behoeden. Naast voldoende water drinken, uiteraard. En minder (of geen) frisdrank, want dan krijgen we opnieuw versuikering, wat de verbetering teniet doet. Collageen maken we uit eiwitten of bijzondere aminozuren (bouwstenen van eiwitten). Deze moeten wel echt op de huid gericht zijn voor een optimaal resultaat. Denk hierbij aan aminozuren die uit de huid van vissen wordt gewonnen. Dat is immers precies hetzelfde type collageen als in onze huid.

De Photonlaser

De photonlaser is de meest intensieve goudlaser op de markt voor duurzame en fundamentele huidverbetering en -verjonging. Koudlaser wordt ook wel ‘softlaser’ genoemd, wat betekent dat er bij deze vorm van laser niet met hitte wordt gewerkt, waardoor de behandeling volledig veilig en pijnloos
is. Tijdens de behandeling wordt een geconcentreerd (koud) licht gebruikt, waardoor alle huidfuncties
opnieuw worden geactiveerd. Het doel van deze koudlaserbehandeling is om deze in te zetten voor
een structureel huidverjongend resultaat, door haar aanhechtingen en onderliggende spieren van een
achterstand terug te brengen naar een nieuw niveau van functioneren. Het resultaat is een dikkere, strakkere huid en krachtige vitale onderliggende spieren. Met de behandeling wordt tevens de productie van essentiële stoffen, zoals collageen, gestimuleerd.

Photonlaser

Vitamine C

Toch zit er een addertje onder het gras, want om collageen te kunnen omzetten tot echte collageenvezels in de huid, is er veel vitamine C nodig. Veel meer dan de normale ‘ADH’ ofwel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 80 mg kom je er niet: dan rem je amper de achteruitgang. Daar komt nog bij dat zelfs de absorptie in de darm in veel gevallen niet meewerkt. Door jarenlang voeding te nuttigen die bewerkt is, raken we veel vitamine C kwijt, maar ook de enzymen die nodig zijn voor de vertering van onze voeding. Zo ontstaan er afzettingen in de darmen die remmend werken op de absorptie van dit soort belangrijke voedingsstoffen. Dat laatste is overduidelijk als mensen huidklachten hebben die nauwelijks behandelbaar zijn. Start je dan eerst met een goede darmreiniging, dan verdwijnen veel van die klachten als vanzelf en maakt het de weg vrij naar significante huidverbetering. Alles werkt beter, sneller en langer. De vitamines C en E bijvoorbeeld, worden dan wel tot 370% beter geabsorbeerd. Dat levert extra resultaat op in zeer korte tijd. Nu bereiken we de prachtige resultaten die we graag willen.

Maximale huidverjonging

Niemand bouwt een huis op drijfzand. Waarom zou je dat met je huid wel willen? Ben je toe aan vakwerk? Wil je maximale huidverjonging met de beste, veilige technieken?

Maak dan nu een afspraak voor een vakkundig advies
en start met de opbouw van je nieuwe huid!

Afspraak maken

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest